Docuserie ‘Boeren tussen Steden’

In 2019 hebben wij samen met 8 collega-agrariërs meegewerkt aan de documentaire ‘Boeren tussen Steden’. De insteek was om de agrariërs en ons uniek gesitueerde, agrarische gebied tussen de steden zichtbaar te maken.

Samen met de werkgroep Boeren tussen Steden vragen wij aandacht voor behoud van het agrarisch gebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden.

De druk op het buitengebied is groot, door verstedelijking, klimaat en energie opgaven, bodemdaling, toename van recreatie en boeren zonder opvolging. Is er straks nog ruimte voor boeren naast de stad die zorgen voor lokaal voedsel, landschapsbeheer, boerderij educatie en ontspanning in het groen?

Wij hopen dat er meer aandacht en begrip komt voor lokale melkveehouders en het belang van groene leefruimte tussen groeiende steden.

Deel vier van de documentaireserie ‘Boeren tussen Steden’ ging over melkveehouders in de westelijke uitloper van het ‘Groene Hart’. Deze serie is opgenomen bij ons: Boerderij Berg, aan de Bovenmeerweg 37 in Stompwijk.

Productie: Desi Goudman & Jacques van Herten i.s.m. de werkgroep ‘Boeren tussen Steden’.
Posted in

Yvonne Berg

Laat een reactie achter